PERSBERICHT - Goran Gavric en Leo Hille Ondernemers van het Jaar

Goran Gavric en Leo Hille zijn de Capelse Ondernemers van het Jaar. Zij ontvingen woensdagavond deze prijs uit handen van burgemeester Frank Koen. Dit gebeurde in het Isala Theater tijdens een speciale Thematerbijeenkomst. De Ondernemers van het Jaar zijn een jaar lang de Capelse ambassadeurs voor het bedrijfsleven.

In twee categorieën werd een Capelse Ondernemer van het Jaar gekozen. Voor de categorie corporate waren ForeyeT en Quadrant genomineerd, voor categorie MKB Bodega Van Wijk en Trans Lion. Naast de titel Capelse Ondernemer van het Jaar kregen de winnaars ook het beeld "De Capelse Stier" van Frans van Straaten, symbool voor doorzetting, kracht, ondernemerschap en gedreven leiderschap.

Reisinformatie NS

De jury vindt Goran Gavric een voorbeeld voor ondernemers als het om doorzettingsvermogen en visie gaat. Zijn bedrijf ForeyeT is een ICT dienstverlener die landelijk de reisinformatie voor Prorail en NS stations verzorgt en dagelijks de informatie op de NS borden aanstuurt. De gehele infrastructuur van de informatieborden wordt vanuit Capelle aangestuurd. "De gezonde groei en potentie van dit unieke bedrijf maakt het tot een bijzondere onderneming. Goran Gavric is om meerdere redenen een voorbeeld als ondernemer. Door zijn visie en inzet is het bedrijf juist in de crisisjaren gegroeid en boekt het mooie resultaten. Voor de werknemers is er ook een winstdeling, waardoor de betrokkenheid en inzet des te groter blijft", aldus de jury over de winnaar van de corporate prijs.

Re-integratie

"Als ondernemer is Leo Hille een opvallende verschijning", schrijft de jury in haar rapport over de winnaar van de MKB-prijs. "Niet in de laatste plaats om zijn opmerkelijke optimisme en doorzettingsvermogen. Ondanks tegenslagen, onder andere veroorzaakt door de veranderde rol van het UWV en het wegvallen van een groot deel van de werkzaamheden die hij voor hen uitvoerde in het verleden, is hij er in geslaagd met Trans Lion een succesvolle onderneming neer te zetten." Trans Lion is een HR bedrijf dat zich richt op re-integratie van mensen in de logistiek- en transportsector. "Zij onderscheiden zich door hun flexibele aanpak, waarmee zij landelijke klanten aan zich weten te binden", zo stelt de jury.

Eerste lustrum Capelse ondernemersprijs

De Capelse ondernemersprijzen, een initiatief van de gemeente, werden voor de vijfde keer uitgereikt. Het college onderstreept hiermee zijn waardering voor Capelse ondernemers en wil inspirerend ondernemerschap extra onder de aandacht brengen. De jury werd geleid door prof. dr. Roy Thurik van de Erasmus Universiteit. Alles over de over Capelse Ondernemer van het Jaarprijs, waaronder presentatiefilmpjes van de kandidaten, staat op www.covhj.nl.