Directeur Maximum Mark van Buuren Capelse Ondernemer van het Jaar

buuren-smallOp 16 juni 2011 overhandigde burgemeester Frank Koen de prijs voor de Ondernemer van het Jaar aan Mark van Buuren, directeur van het arbeidsmarktcommunicatiebureau Maximum. Een onafhankelijke jury heeft de ondernemer geselecteerd. De Capelse Ondernemer van het Jaar onderscheidt zich op zaken als duurzaamheid, innovatie en goed werkgeverschap.
De prijs bestaat uit een bronzen kunstwerk van de hand van kunstenaar Frans van Straaten uit Capelle aan den IJssel. De Ondernemer van het Jaar is tevens een jaar lang ambassadeur voor het Capelse bedrijfsleven. De prijs is deze dag voor het eerst uitgereikt.

Mark van Buuren is met zijn bedrijf Maximum gekozen uit drie genomineerden. De andere twee genomineerden waren Kees Rijkhoff van Avantage Automatisering BV, een bedrijf dat totaaloplossingen biedt op het gebied van ICT voor MKB+ en Stefan Burm van EclipseIT, een ICT dienstverlener op het gebied van software testen en business intelligence. De prijs werd uitgereikt tijdens het evenement Business & Fun 2011 in het Isala Theater. De genomineerden zijn voorgedragen door een onafhankelijke jury, bestaande uit de Capelse ondernemers Garrelt van Waning, Cor van Marle RA, Mr. Richard Ouwerling en Marjolein Lelieveldt. Prof.dr. Roy Thurik van de Erasmusuniversiteit is juryvoorzitter.

Juryrapport

De jury was unaniem in de keuze voor Maximum. Het juryrapport: “Het bedrijf toont ondernemerschap, visie en durf. Tijdens de crisis stortte de arbeidsmarkt volledig in en viel een gedeelte van de opdrachten weg. Door juist in deze periode innovatieve concepten te ontwikkelen op het gebied van social media en tegelijk te kijken naar groeimarkten in het buitenland, heeft Maximum zijn positie niet alleen hersteld maar opvallend versterkt. Tot de klantenkring behoren nutsbedrijven, ministeries, verzekeraars en multinationals. Het bedrijf is financieel gezond.
Met betrekking tot het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap is de wijze waarop zij het initiatief hebben genomen tot de restauratie van het Van Cappellenhuis een aantoonbare bijdrage. Dit culturele erfgoed is één van de paradepaardjes in Capelle aan den IJssel. Ook het bewust invoeren van Het Nieuwe Werken en het nadrukkelijk terugdringen van de CO2 uitstoot door intelligente toepassing van koeling, verwarming en verlichting dragen mede bij aan het MVO. “

Jaarlijks

De prijs is een initiatief van de gemeente Capelle aan den IJssel. Met het uitreiken van deze prijs onderstreept het college zijn waardering voor de Capelse ondernemers en wil het extra aandacht besteden aan inspirerend ondernemerschap.
Het bedrijf Maximum is gevestigd aan de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel.

Getagged onder