De finalisten voor de Capelse ondernemersprijs zijn bekend 2013

De jury heeft tijdens het juryberaad de bedrijfsbezoeken beoordeeld en is tot haar oordeel gekomen. Dat was een lastige opgave omdat ook dit jaar de kwaliteit van de deelnemers hoog is. Bij haar bezoeken let de jury, naast de noodzakelijke ondernemers kwaliteiten en de cijfers, vooral op de creativiteit van het ondernemerschap. Juist in deze economische zware tijd zullen de ondernemers met visie en excellent ondernemerschap overleven. Die ondernemers verdienen het om op het podium te staan en een voorbeeld te zijn voor anderen.

prijsTwee prijzen voor twee winnaars

De Capelse ondernemerprijs kent twee categorieën waarbinnen de prijzen worden uitgereikt. De Corporate prijs voor ondernemingen die gevestigd zijn in Capelle maar die hun business tot ver buiten de grenzen doen. Zij kunnen landelijk of wereldwijd actief zijn. Daarnaast is er de MKB prijs voor de bedrijven die zich heel specifiek richten op Capelle en hun producten of diensten leveren binnen de gemeentegrenzen. Vaak betekenen deze bedrijven ook veel voor de gemeenschap door het ondersteunen van culturele, sportieve of maatschappelijke activiteiten.

Even voorstellen: de vier finalisten die strijden voor de Capelse Ondernemer van het jaar prijzen.

In de categorie Corporate:

logo-figlo

Jenze Bosma, Figlo

Jenze Bosma is de man achter het succes van Figlo, door zijn sterke betrokkenheid bij zijn mensen is hij instaat het bedrijf zeer succesvol te leiden en tot een wereldspeler te maken. Figlo levert moderne software die financieel inzicht en begrip over financiele producten op een voor de consument begrijpelijk niveau ondersteunt. Met ruim 50 medewerkers wordt er in Capelle gewerkt vanuit een transparante en professionele houding tegenover klanten, partners en andere relaties. Belangrijke en veelal gewaardeerde functies van het Figlo Platform kunnen toegeschreven worden aan onze toegewijde medewerkers en input van partijen om ons heen. Dit is typisch voor de manier waarop Figlo werkt.

portret-bosma
logo-strukton

Marcel van Liere, Strukton Worksphere

Marcel van Liere is een zeer gedreven commercieel manager bij wie de relatie met de klanten centraal staat. Dat vertaalt hij ook naar de organisatie waardoor het gehele team een perfecte klanten focus heeft. Er wordt dan ook niets aan het toeval overgelaten. Strukton Worksphere is als technische dienstverlener actief in de service- en onderhoudsmarkt. Als merkonafhankelijke technisch dienstverlener kan Strukton van dienst zijn bij alles wat te maken heeft met gebouwgebonden installaties en systemen. Een optimale werkomgeving bouwen waarin mensen beter kunnen presteren daar houden wij ons dagelijks mee bezig. Dit doen we door te zorgen voor betrouwbare en efficiënte technische voorzieningen.

portret-vanliere

In de categorie MKB:

logo-koning

Hans de Koning, automobielbedrijf de Koning

Hans de Koning staat aan het roer van een van de toonaangevende automobielbedrijven binnen Capelle. Doordat zij zich richten op zowel het particuliere- als het MKB segment bestrijken zij een groot deel van de Capelse samenleving. Zij zorgen voor scholing en werkgelegenheid met de voorkeur voor personeel uit deze gemeente of directe omgeving. M. de Koning Autobedrijven biedt hoogwaardige mobiliteit door verkoop en onderhoud van Volkswagen en Audi, lease producten en verhuur van genoemde merken. “Wij zijn graag bereid een stapje extra te doen voor onze relaties, ten behoeve van de hoge kwaliteit van dienstverlening. Bij ons staat persoonlijke aandacht en maatwerk voorop”. Aldus Hans de Koning.

portret-dekoning
logo-perceel

Sharon Tettero en Jos Grootscholten, Michelin ster Restaurant Perceel

“Culinair hebben we Capelle in de afgelopen 3 jaar aardig op de kaart weten te zetten! De mensen uit Capelle weten ons te vinden en te waarderen! We zijn blij met al onze Capelse gasten en trots dat we succesvol mogen ondernemen in Capelle!” Deze uitspraak is zeer kenmerkend voor de jongste deelnemers aan de Capelse ondernemersprijs. Restaurant Perceel wordt met veel liefde en aandacht geleid door deze twee toppers in hun vak. Wat gastvrijheid betekent kunnen de gasten hier ervaren. Nog afgezien van de prachtige producten, ook uit eigen tuin, die in de keuken worden bereid en die tot een tongstrelende smaakervaring leiden.

portret-tetteroo-grootscholten

Prijsuitreiking

Capelse ondernemersverkiezing tijdens Themater op 29 mei


Thema: Excellent ondernemerschap leidt tot succes

De vier finalisten zullen in een korte presentaties op de avond laten zien hoe zij excellent ondernemerschap dagelijks in de praktijk brengen. Dat het niet altijd even gemakkelijk is in zware economische tijden spreekt voor zich, maar dat er door creatief ondernemerschap altijd mogelijkheden zijn om succesvol te ondernemen tonen zijn aan.

Captains Diner

Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaars wordt er een feestelijk diner georganiseerd. Als Diner speaker zal Eric de Blok een diner speech verzorgen. Waarin hij ondernemerschap koppelt aan voorbeelden uit de dierenwereld. Het diner zal plaatsvinden in de Luc Lutz zaal van het Isala theater.

Getagged onder