Twee winnaars in een competitie zonder verliezers

Capelse ondernemersprijzen uitgereikt tijdens sfeervolle THEMATER avond

Tijdens een zeer feestelijke THEMATER avond op 29 mei zijn de winnaars bekend gemaakt van de Capelse ondernemer van het jaar verkiezing 2013. Onder leiding van Jan-Dirk Stouten werden de vier finalisten uitgedaagd om de zaal nog maar eens duidelijk te maken waarom juist zij, door hun gepassioneerd ondernemerschap, de prijs zouden moeten winnen. Henk Gianotten directeur van het EIM nam de aftrap met zijn visie over ondernemerschap en het Rope theater bracht de relativerende lach.       

Wanneer je als jury moet kiezen uit een deelnemersveld waarbij de ondernemerskwaliteiten van alle vier zeer hoog zijn, is de keuze altijd lastig. Dat gold ook nu weer bij de verkiezing van de Capelse Ondernemer van het jaar 2013. In twee categorieën zijn, na korte presentaties van de finalisten, in de pauze de winnaars gekozen.

Corporate

In de categorie Corporate ging de prijs naar Jenze Bosma van Figlo. Dit bedrijf werd als een parel ontdekt en bleek een verassing voor iedereen. In deze categorie liet hij Marcel van Liere van Stukton Worksphere gebouwentechniek achter zich. Eveneens een Capels bedrijf dat zeer succesvol aan de weg timmert.

Figlo ontwikkelt software voor consumenten en financieel adviseurs waarmee iedereen zijn financiële huishoudboekje op orde kan houden. Met de door Figlo ontwikkelde software worden ingewikkelde geldzaken eenvoudig en transparant zichtbaar gemaakt. Deze software wordt inmiddels over de gehele wereld toegepast. Het inspirerende ondernemerschap en de creativiteit tonen aan dat excellent ondernemerschap ook nu tot succes kan leiden.

MKB

In de categorie MKB ging het jonge, enthousiaste stel Sharon Tettero en Jos Grootscholten van ster restaurant Perceel aan de haal met de prijs. Hans de Koning van autobedrijf de Koning, de bekende Audi en VW dealer in de wijde omtrek, moest zich in deze competitie laten passeren.

Het jonge stel is met hun tomeloze inzet en gedrevenheid het voorbeeld voor jonge ondernemers om in een moeilijke economie en een heel lastige horecamarkt toch een succesvol restaurant op niveau op de kaart te zetten. En daarmee is ook Capelle een culinaire Michelin ster rijker.

Een jaar lang zullen deze “local heroes”, ieder op hun eigen wijze, de ambassadeurs zijn voor het Capelse bedrijfsleven. Hierbij zullen zij zowel binnen de gemeente maar ook daarbuiten optreden en laten weten hoe leuk het is om ondernemer van het jaar te zijn en dit te mogen uitdragen.

Getagged onder