Prof. Dr. Roy ThurikHoogleraar 'economics and entrepreneurship'

Even voorstellen…

Ik woon al meer dan 30 jaar in Capelle en ben hoogleraar, onder andere aan de EUR. Ondanks dat ik als onderzoeker op veel verschillende plekken werk, blijf ik graag nauw betrokken bij wat er speelt in mijn stadje. Ik wil me niet opsluiten in de wetenschap. Jurylid zijn is één van de manieren om verder te kijken. Bovendien maak ik daarmee een mooie koppeling tussen theorie en praktijk. Ik leer er ieder jaar van!

Daarom jurylid…

Dit jaar is mijn vijfde jaar als jurylid. Het verveelt geen moment. De gedrevenheid, passie en betrokkenheid van de ondernemers, het meedenken vanuit mijn vakgebied, het contact met alle verschillende ondernemers en natuurlijk het discussiëren met de overige juryleden; ik wil het niet missen. En gelukkig zijn we het – na discussie – altijd eens!

Ik ga letten op…

Keuzes maken is altijd lastig. We zien kleine dromers op achterkamertjes die heel creatief zijn en op geheel eigen wijze ondernemen, maar ook grote structuurversterkende ondernemers die veel werkgelegenheid creëren. Moeilijk te vergelijken. Wat ik het allerbelangrijkste vind, is dat een ondernemer het anders doet dan anderen. Dat hij of zij creatief is en op een eigen manier lef toont.

Meer in deze categorie: « Cor van Marle RA Leo Hille »
Organisatie:

Erasmus School of Economics

Website:
www.thurik.com