Kees Rijkhoff - Avantage Groep B.V.

Even voorstellen…

Van begin1992 tot medio 2015 stond ik samen met oprichter Frank Overhand aan het roer van het Capelse IT-bedrijf Avantage, sinds 1998 als algemeen en statutair directeur. Daarvoor heb ik leidinggevende functies bekleed bij onder andere het VU Medisch Centrum en de Regionale Bedrijfsgezondheidsdienst Rijnmond. Sinds medio 2015 heb ik een stap opzij gedaan en richt mij met name op personele zaken en organisatieontwikkeling.

Ik vind dat je als ondernemer, naast een zakelijke, ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebt. De koppeling bedrijfsleven en onderwijs vind ik zeer belangrijk. Daarom coach ik (door)startende ondernemers, begeleid ik studenten en ondersteun ik initiatieven in de regio om de afstand van jongeren tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Tevens ben ik sinds 2004 lid van de Ledenraad Zakelijk van de Rabobank Rotterdam.

Daarom jurylid…

Het is interessant om vanuit verschillende invalshoeken naar bedrijven te kijken. Ik werk veel met (door)startende ondernemingen. In het verleden ben ik zelf genomineerd geweest voor zowel de Rotterdamse als de Capelse ondernemersprijs. Deze verkiezingen zijn een mooi podium en een geweldige stimulans voor ondernemers in de regio. Het is elk jaar een uitdaging om uit de verschillende kandidaten de beste onderneming te kiezen.

Ik ga letten op…

Ik let vooral op het ondernemerschap en kijk met extra belangstelling naar het aspect P&O: hoe is de onderneming georganiseerd en krijgen werknemers voldoende ruimte en verantwoordelijkheden? Succesvolle ondernemingen benutten de expertise die in de organisatie aanwezig is. Ook innoveren is belangrijk. Geen bedrijf onderneemt nu hetzelfde als vijf jaar geleden. En als je over vijf jaar nog hetzelfde onderneemt als nu, dan besta je waarschijnlijk niet meer. Voor de continuïteit van de onderneming verwacht ik een duidelijke toekomstvisie.

Meer in deze categorie: « Hans de Haij Cor van Marle RA »
Organisatie:

Avantage Groep B.V

Website:
www.avantage.nl
Twitter:
@AvantageICT