Jury

De jury is samengesteld uit de volgende leden:

Goran Gavric--Managing director ForeyeT

Goran GavricManaging director ForeyeT

Even voorstellen…

Mijn naam is Goran Gavric, 46 jaar, 24 jaar getrouwd met Mirjana en wij hebben een zoon. Wij zijn allochtone Nederlanders en komen oorspronkelijk uit Bosnië.  In het dagelijks leven ben ik oprichter en directeur van ForeyeT. Dat is tevens ook mijn hobby. 

Daarom jurylid…

Vorig jaar zat ik als kandidaat aan de andere kant van de tafel. Dat was een super leuke ervaring en ik wil graag hetzelfde meemaken als jurylid. Het is ook een hele eer om nu deel uit te maken van het jury team.

Ik ga letten op…

Visie, doorzettingsvermogen, lef en dit allemaal gebouwd op een stevige basis van verantwoord en duurzaam ondernemen.

Website
www.foreyet.nl
Leo Hille--Directeur Trans Lion, Ondile, Poortwachtersloket en FLO (Flexible Learning Online)

Leo HilleDirecteur Trans Lion, Ondile, Poortwachtersloket en FLO (Flexible Learning Online)

Even voorstellen…

Ik ben Leo Hille, 57 jaar en getrouwd met Monique, met drie meewerkende zoons en 2 kleinkinderen. Sinds 2000 ondernemer, in verschillende branches actief: HRM – ziekteverzuimbegeleiding en uitgeven van logistieke leermiddelen en internet leren. Werken moet leuk zijn! Je gaat fluitend naar je werk, doe werk fluitend en ga fluitend naar huis. Grote hobby werk en vissen op roofvis.

Daarom jurylid… 

Als ondernemer van het jaar 2015, gevraagd om deel te nemen aan de jury. Graag, ik zal de ervaring van winnaar meenemen.

Ik ga letten op… 

Gedrevenheid, marktbeeld in combinatie met (financieel) realisme, omgaan met personeel en klanten.

 

 

Prof. Dr. Roy Thurik--Hoogleraar 'economics and entrepreneurship'

Prof. Dr. Roy ThurikHoogleraar 'economics and entrepreneurship'

Even voorstellen…

Ik woon al meer dan 30 jaar in Capelle en ben hoogleraar, onder andere aan de EUR. Ondanks dat ik als onderzoeker op veel verschillende plekken werk, blijf ik graag nauw betrokken bij wat er speelt in mijn stadje. Ik wil me niet opsluiten in de wetenschap. Jurylid zijn is één van de manieren om verder te kijken. Bovendien maak ik daarmee een mooie koppeling tussen theorie en praktijk. Ik leer er ieder jaar van!

Daarom jurylid…

Dit jaar is mijn vijfde jaar als jurylid. Het verveelt geen moment. De gedrevenheid, passie en betrokkenheid van de ondernemers, het meedenken vanuit mijn vakgebied, het contact met alle verschillende ondernemers en natuurlijk het discussiëren met de overige juryleden; ik wil het niet missen. En gelukkig zijn we het – na discussie – altijd eens!

Ik ga letten op…

Keuzes maken is altijd lastig. We zien kleine dromers op achterkamertjes die heel creatief zijn en op geheel eigen wijze ondernemen, maar ook grote structuurversterkende ondernemers die veel werkgelegenheid creëren. Moeilijk te vergelijken. Wat ik het allerbelangrijkste vind, is dat een ondernemer het anders doet dan anderen. Dat hij of zij creatief is en op een eigen manier lef toont.

Organisatie

Erasmus School of Economics

Website
www.thurik.com
Cor van Marle RA -- RA - Facet Accountants

Cor van Marle RA RA - Facet Accountants

Even voorstellen…

Ik heb bijna veertig jaar ervaring in de accountantswereld. Als mededirecteur van FACET Accountants ben ik verantwoordelijk voor de controlleractiviteiten en de IT. Vanuit de Capelse Fascinatiowijk bieden we bedrijven een nieuwe kijk op het auditproces. Met behulp van IT-tools laten we ondernemers betere analyses maken, waardoor ze hun bedrijfsprocessen beter kunnen beheersen.

Daarom jurylid…

Het enthousiasme van de ondernemers geeft mij veel energie. Het is interessant om te zien hoe ze zaken aanpakken. De samenwerking met de andere juryleden is ook heel prettig. We kijken allemaal vanuit onze eigen expertise, maar we hebben wel een eenduidige visie.

Ik ga letten op…

Ik kijk of er een echte bouwer in de organisatie aanwezig is. Werkt de ondernemer samen met andere partijen? En doet hij aan kennisdeling? Ondernemers die dit doen, profiteren van elkaars expertise en activiteiten. En als meerdere bedrijven dit doen in elkaars nabijheid, heeft dat een positieve invloed op het Capelse ondernemersklimaat. Ik ben ook benieuwd hoe de onderneming meebeweegt met de markt en inspeelt op veranderingen aan de klantzijde. Verder kijk ik hoe hetbedrijf invulling geeft aan leiderschap.

Organisatie

Facet Accountants

Website
www.facet-accountants.nl/
Twitter
@FACETacc
Kees Rijkhoff - Avantage Groep B.V.

Kees Rijkhoff - Avantage Groep B.V.

Even voorstellen…

Van begin1992 tot medio 2015 stond ik samen met oprichter Frank Overhand aan het roer van het Capelse IT-bedrijf Avantage, sinds 1998 als algemeen en statutair directeur. Daarvoor heb ik leidinggevende functies bekleed bij onder andere het VU Medisch Centrum en de Regionale Bedrijfsgezondheidsdienst Rijnmond. Sinds medio 2015 heb ik een stap opzij gedaan en richt mij met name op personele zaken en organisatieontwikkeling.

Ik vind dat je als ondernemer, naast een zakelijke, ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebt. De koppeling bedrijfsleven en onderwijs vind ik zeer belangrijk. Daarom coach ik (door)startende ondernemers, begeleid ik studenten en ondersteun ik initiatieven in de regio om de afstand van jongeren tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Tevens ben ik sinds 2004 lid van de Ledenraad Zakelijk van de Rabobank Rotterdam.

Daarom jurylid…

Het is interessant om vanuit verschillende invalshoeken naar bedrijven te kijken. Ik werk veel met (door)startende ondernemingen. In het verleden ben ik zelf genomineerd geweest voor zowel de Rotterdamse als de Capelse ondernemersprijs. Deze verkiezingen zijn een mooi podium en een geweldige stimulans voor ondernemers in de regio. Het is elk jaar een uitdaging om uit de verschillende kandidaten de beste onderneming te kiezen.

Ik ga letten op…

Ik let vooral op het ondernemerschap en kijk met extra belangstelling naar het aspect P&O: hoe is de onderneming georganiseerd en krijgen werknemers voldoende ruimte en verantwoordelijkheden? Succesvolle ondernemingen benutten de expertise die in de organisatie aanwezig is. Ook innoveren is belangrijk. Geen bedrijf onderneemt nu hetzelfde als vijf jaar geleden. En als je over vijf jaar nog hetzelfde onderneemt als nu, dan besta je waarschijnlijk niet meer. Voor de continuïteit van de onderneming verwacht ik een duidelijke toekomstvisie.

Organisatie

Avantage Groep B.V

Website
www.avantage.nl
Twitter
@AvantageICT
Hans de Haij -- partner De Haij & Van der Wende Advocaten

Hans de Haij partner De Haij & Van der Wende Advocaten

Even voorstellen…

Sinds 1985 ben ik advocaat en partner bij De Haij & Van der Wende Advocaten in Capelle aan den IJssel. Daar houd ik me voornamelijk bezig met ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Naast m’n werk als advocaat, ben ik bestuurslid van de Economische Kring Capelle aan den IJssel en van de Federatie Zeppelin. Dat is een federatie van businessclubs uit Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.

Daarom jurylid…

Door mijn bestuursfuncties ben ik nauw betrokken bij de Capelse ondernemers. Ik heb veel ondernemers in mijn netwerk en heb intensief contact met ze. De ondernemersprijs is een uitstekend middel om ze nog meer te stimuleren. Bijvoorbeeld op het gebied van innovatie. Inmiddels ben ik alweer vijf jaar jurylid. Erg leuk om te doen.

Ik ga letten op…

Ik vind het belangrijk dat een onderneming lokale impact heeft. Daarvoor kijk ik bijvoorbeeld naar het personeelsbeleid. Een ondernemer die alleen maar personeel uit Rotterdam heeft, heeft minder lokale impact dan een ondernemer met medewerkers uit Capelle. Daarnaast kijk ik naar de betrokkenheid bij de Capelse samenleving. Is de ondernemer actief in de politiek of het verenigingsleven? Uiteraard krijg je hier pas een volledig beeld van door gesprekken te voeren. Daarom gaan we twee keer met twee juryleden bij de genomineerde ondernemers langs.

Organisatie

De Haij & van der Wende Advocaten

Website
www.haijwende.nl
Twitter
@deHaijenvdWende
Petra Otten

Petra Ottendirecteur - inTouch HRM

Even voorstellen…

Wonen en werken doe ik in Capelle. Ik werkte de afgelopen 20 jaar bij onder andere Randstad, ING Bank en PwC Accountants in diverse HR rollen. Sinds 1 februari 2015 leid ik als managing partner inTouch HRM. We helpen organisaties met het opstellen en uitvoeren van een goede HRM-strategie. Denk daarbij aan het ontwikkelen en benutten van het aanwezige talent. Mijn rol als jurylid sluit daar goed bij aan. Ik voel me bovendien thuis in de community van Capelse ondernemers. Het is een prettig netwerk, waarin we goed samenwerken.

Daarom jurylid…

De ondernemersprijs is een goede manier om het Capelse ondernemersklimaat een boost te geven. Ik voel me geroepen daaraan mee te werken. We dagen ondernemers uit zichzelf te laten zien. Dat werkt inspirerend voor anderen. Zeker als je iets bijzonders doet, breng je elkaar op ideeën. En dat is een stimulans voor de ondernemerscommunity. Meedoen en jezelf in de spotlights zetten, is op die manier al een overwinning.

Ik ga letten op…

Mijn vakgebied is HRM. Ik let dus op de factor ‘mens & cultuur’. Welke rol spelen mens en cultuur in de ontwikkeling van de organisatie? Is er ruimte voor ontwikkeling? En op welke manier blijft de ondernemer betrokken? Mijn advies is, maak gebruik van je collega-ondernemers. Je kunt het niet alleen. Dus laat jezelf zien, vraag advies en praat met elkaar. Zo werkt een community zelfversterkend.

Organisatie

inTouchHRM

Website
www.intouchhrm.nl
Twitter
@inTouchHRM
Ilse Nobel - Van Dongen--Directeur MKB ING Capelle a/d IJssel

Ilse Nobel - Van DongenDirecteur MKB ING Capelle a/d IJssel

Even voorstellen…

Ik ben ruim twintig jaar actief in de financiële wereld. Sinds januari 2013 ben ik directeur MKB bij de ING in Capelle aan den IJssel. Daarvoor was ik werkzaam bij ABN AMRO en IFN Finance BV. Ik heb altijd met ondernemers gewerkt en ben nog steeds actief in diverse netwerken, zoals de Ondernemerskring Krimpen aan den IJssel.

Daarom jurylid…

Ondernemers leveren een hele belangrijke bijdrage aan de samenleving. Daarom verdienen ze eenpodium. Ik spreek dagelijks met ondernemers en krijg daar ontzettend veel energie van. Ik word blij van hun enthousiasme. Toen ik eind 2012 werd benaderd om jurylid te worden, zei ik meteen ja. De juryleden vullen elkaar mooi aan. Samen kunnen we de ondernemers goed beoordelen.

Ik ga letten op…

Met mijn bancaire achtergrond kijk ik uiteraard naar het financiële plaatje van de onderneming. Daarnaast vind ik enthousiasme en gedrevenheid belangrijk. En of de ondernemer dit kan overdragen op anderen. Ik bekijk ook met welke creatieve en innovatieve oplossingen de onderneming zich aanpast aan veranderingen in de markt. Out of the box denken, maar toch dicht bij je core business blijven. Met vallen en opstaan vooruitgaan is beter dan stilstand. Daarnaast is openstaan voor feedback belangrijk.

Website
www.ing.nl
Abonneren op deze RSS feed